Naar boven

Overshirts

(18) (18 artikelen)
Overshirts

Een overshirt is een ongelooflijk veelzijdig kledingstuk voor mannen. Het woord "overshirt" komt eigenlijk van de samensmelting van twee andere kledingstukken, namelijk een overhemd en een jas. Wat zo leuk is aan een overshirt, is dat je het met van alles kunt combineren en het je outfit een gelaagde uitstraling geeft. Het overshirt vond zijn oorsprong in het leger tijdens de jaren 80 en 90, waar het veel gedragen werd als streetwear. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit mode-item regelmatig terugkeert. Het overshirt is namelijk praktisch en kan eindeloos gecombineerd worden.

Sorteren

OVERSHIRTS VOOR HEREN


Je ziet ze dagelijks in het straatbeeld. Stoere overshirts voor heren in dikke keper stoffen of grove ruit dessins.

Het overshirt is niet meer weg te denken uit het modebeeld. Je draagt ze als jasje of vest en het heeft alle looks van een casual overhemd.

DIKKERE OVERHEMDEN VOOR DE WINTER


Dit dikkere overhemd is heel modern te dragen op je spijkerbroek met een leuk t-shirt of polo eronder. Wel zo makkelijk als je het te warm hebt trek je het overshirt gewoon uit.

Overshirts voor heren zijn te herkennen aan de grovere stoffen, ruit dessins en kraag met grote grove knopen.

Zo’n overshirt draag je bijna altijd over je chino broek en niet erin, dit omdat de stof te dik is. Deze shirts zien er sportief uit en zijn lekker warm voor de winter.

HOUTHAKKERS HEMDEN


Overshirts worden ook wel eens houthakkers hemden genoemd. Ze zijn gemaakt van zwaardere kwaliteit en zijn sterker dan een gewoon overhemd.

Een houthakkers hemd heeft soms nog grote zakken aan de buitenkant maar dat is niet altijd. Lekker stoer met een grote shawl en muts erop dragen in plaats van je buitenjas, hoe gaaf is dat?