Naar boven

Pig & Hen

(6) (6 artikelen)
Pig & Hen
Pig & Hen

Pig & Hen is een gedurfd en verfijnd Nederlands sieradenmerk dat duurzaamheid combineert met uniek ontwerp.

De handgemaakte sieraden worden vervaardigd uit hoogwaardig scheepstouw, roestvrij staal, edelstenen en kostbare metalen, waardoor elk stuk alle weersomstandigheden kan doorstaan en een leven lang meegaat.

Bij Ronald Deurloo vind je een uitgebreide collectie armbanden van Pig & Hen.

Pig & Hen is een uitdagend en stijlvol merk dat handgemaakte sieraden produceert in Amsterdam. Deze sieraden zijn gebaseerd op een uniek en authentiek merkverhaal, dat sterk, onderscheidend en duurzaam is.

In 2013 werd Pig & Hen opgericht door twee vrienden uit Amsterdam, Dominic Bakker en Rutger Versluis, beiden met een unieke interesse in mode en zeilen. Later sloten Thomas van der Kallen en Stefan Textor zich aan als mede-eigenaren.

Met unieke sieraden en een meeslepend merkverhaal veroveren ze snel de wereld. Hun sieraden worden verkocht in meer dan 50 landen, en natuurlijk ook via onze webshop en onze winkels in Zierikzee.

Het Verhaal

In het begin van de 16e eeuw ondernamen Nederlandse ontdekkingsreizigers reizen naar onbekende delen van de wereld, uiteindelijk met de grootste vloot ter wereld. Ze overwonnen onderweg vele obstakels.

Om zich tegen ongeluk te beschermen, lieten zeelieden tatoeages zetten van een varken en een kip op hun voeten, omdat kratten met varkens en kippen vaak de enige voorwerpen waren die na een schipbreuk bleven drijven.

De zeelieden geloofden dat een tatoeage van een varken en een kip hen niet alleen zou helpen de zwaarste stormen te overleven, maar hen ook in staat zou stellen veilig terug te keren naar hun geliefde vaderland.

Handgemaakt in Amsterdam

Het team van Pig & Hen is dag in dag uit bezig met het vervaardigen van sterke, unieke en duurzame sieraden. Alles is handgemaakt, met de grootste zorg en oog voor detail.

Met name de hoogwaardige materialen, een prettige sfeer en een tiental zeer bekwame handen, met zeer uiteenlopende achtergronden, zijn onze belangrijkste gereedschappen waarmee wij onze sieraden maken.